FAQ

Wat is een PGB?

Door de overheid is Het persoonsgebonden budget (PGB) beschikbaar gesteld.  Met een geldbedrag kunt u zorg inkopen om thuiwonend te blijven.

 

Hoe vraag ik een PGB aan?

Bij het Centrum Indicatiestelling Zorg oftewel CIZ kunt u een aanvraag indienen voor een CIZ-indicatie om in aanmerking te komen voor een PGB. Het CIZ is de instelling die bepaalt of u recht hebt op een PGB en wat de zorg moet zijn die u nodig heeft.

 

Wat doet een zorghulp precies en waar komt de zorghulp vandaan?

Een zorghulp zorgt voor u. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan helpen met opstaan, aankleden, douchen, boodschappen doen, koken, samen eten en wandelen. Onze zorghulp verricht echter geen medische handelingen. Hiertoe zijn ze niet bevoegd.  Indien u verpleging nodig heeft kijken wij mee naar de mogelijkheden.

 

Ik ga naar het buitenland op vakantie en wil mijn zorghulp meenemen. Is dit mogelijk?

In overleg is veel mogelijk.

 

Wat houdt ‘inwonend’ precies in?

Dit houdt in dat de zorghulp bij u in huis komt wonen. U beschikt hiervoor minimaal een aparte kamer met een bed waar de zorghulp kan terugtrekken ook om u privacy te bieden. Aangezien de Zorghulp bij u voor een langere periode bij verblijft vragen wij ook teogabg tot het internet. De zorghulp maakt gebruik van uw keuken en badkamer en eet met u mee. De kosten hiervoor zijn voor u en komen bovenop de vergoeding voor onze dienst.

 

Is de taal met de zorghulp een probleem?

In de meeste gevallen blijkt dat de taal geen probleem geeft. De taal is meestal niet het belangrijkste. In sommige situatie is het voor de cliënt niet nietmogelijk om te  kunnen spreken. Communicatie is sowieso voor  80% non-verbaal. Het gaat om de klik die er is tussen de zorghulp en de cliënt. De zorghulpen spreken Duits of Engels. U geeft voorkeur voor de taal en wij gaan opzoek naar een passende hulp. Meestal is de zorghulp leergierig en pikt vaak snel een aantal nuttige woorden. Hierdoor is noodzakelijke communicatie geen probleem.

 

Heb ik één zorghulp en  hoelang blijft een zorghulp?

De zorghulp blijft 2 á 3 maanden. Daarrna wordt de zorghulp gewisseld met een andere zorghulp. Ons streven is dat u 2 vaste zorghulpen heeft die elkaar afwisselen. Een langere of een kortere periode dan 3 maanden is bespreekbaar, onder andere in overleg met de zorghulp. Indien er sprake is van intensieve zorg met nchtzorg dan plaatsen wij 2 zorghulpen.

 

Is de zorghulp verzekerd?

De zorghulp is in het land van herkomst verzekerd. Die verzekering is ook geldig in Nederland. Daarnaast is ook Chance for Care voor eventuele schade die een zorghulp bij u veroorzaakt.

 

Ik ben niet tevreden met de zorghulp. Wat nu?

Neemt u dan direct contact op met Chance for Care. Uw zorg is té belangrijk om er ontevreden over te zijn. Want uw zorg is onze zorg!

Wij proberen te bemiddelen tussen beide partijen mochten we er niet uitkomen dan zoeken we met spoed naar een nieuwe zorghulp.

 

Kunnen we contact hebben voordat een zorghulp naar Nederland komt?

Uiteraard, wij raden u ook aan dit zeker te doen. U kunt telefonisch contact leggen of ook via Skype zodat u echt ‘live’ kennis kunt maken met een zorghulp.

 

Hoe komt mijn zorghulp naar Nederland?

Wij regelen dat uw zorghulp van thuisland tot aan uw voordeur komt en vice versa. U hoeft zich daar geen zorgen over te maken.

 

Heeft de zorghulp een diploma?

Jazeker, bijna alle zorghulpen hebben in hun thuisland een opleiding in de zorg gevolgd. De zorghulp heeft vaak ook al ervaring in de zorg. Bij die selectie van de zorghulpen staan tevens de opleidingen en werkervaring aangegeven.

 

Ik heb medische verzorging nodig, kan dat ook?

Wij werken uitsluitend met goed opgeleide zorghulpen. Begeleiders die u met aandacht en liefde bijstaan. Of het nu gaat om hulp bij de persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, begeleiding of om intensieve 24-uurszorg. Helaas mag de zorghulp volgens de Nederlandse wet geen medische zorg verlenen, ook al kunnen ze dit meestal wel of hebben ze de benodigde diploma’s die gelden in het thuisland.  Indien u verpleging nodig heeft kijken wij mee naar de mogelijkheden.

 

Wat zijn de kosten voor 24-uurs thuiszorg van Chance for Care?

Voor een  prijsindicatie kijken we naar ieders individuele situatiehouden en houden we rekening met uw PGB-budget.

 

Hoe is het contact met Chance for Care geregeld?

Wij nemen geregeld contact met u op om te overleggen of alles naar wens is. Wij hopen altijd naar een perfecte match tussen u en uw zorghulp omdat we weten hoe belangrijk dat is. Als dat nodig is, overleggen we ook met de zorghulp. Indien er conflicten zijn waar u en uw zorhulp niet uitkomen dan zijn wij er om te bemiddelen.

 

Heeft u verder nog vragen? neem dan gerust contact met ons op.

Adres:

Zandbank 175
8224 ZM Lelystad
tel:06-28326412
Kvk:733743447